Kluczowe Elementy Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
Szkolenie:
Wymagania ISO 22000:2018 –
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
Norma ISO 22000:2018, stanowi międzynarodowy standard dotyczący zarządzania bezpieczeństwem żywności. Jest to System Zarządzania oparty na zasadach HACCP (Analizie Zagrożeń i Krytycznych Punktach Kontrolnych).
Procedury i Wytyczne dla Skutecznego Zarządzania
Jaki jest
cel szkolenia?
Celem szkolenia jest zapewnienie, że uczestnicy zdobędą zrozumienie wymagań ISO 22000:2018 oraz będą w stanie wdrożyć, utrzymać i doskonalić System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności, w swojej Organizacji.
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
Jaką wiedzę przekazujemy
podczas szkolenia?
Przede wszystkim skupiamy się na:
- wymaganiach i układzie normy ISO 22000:2018,
- 7 zasadach HACCP w odniesieniu do wymagań normy,
- roli i zadaniach, jaką pełni w organizacji przewodniczący zespołu HACCP, według ISO 22000:2018,
- aktualnych wymaganiach prawnych w zakresie bezpieczeństwa żywności w Polsce i UE,
- wyzwaniach związanych z wdrożeniem Systemu Zarządzania ISO 22000:2018,
- przedstawieniu powiązań i różnic pomiędzy 22000:2018, a normą ISO 9001:2015.
zobacz też:
Planowanie Bezpieczeństwa Żywności
Komu dedykujemy szkolenie?
- wszystkim zainteresowanym tematyką zarządzania i zapewnienia bezpieczeństwa żywności (bez względu na posiadane doświadczenie oraz dotychczas poznane branże),
- kadrze kierowniczej małych i dużych przedsiębiorstw,
- szefom zespołu HACCP,
- osobom, które pełnią lub będą pełnić funkcję Pełnomocnika ds. ISO 22000:2018,
- firmom i ich pracownikom, stojącym przed wyzwaniem wdrożenia Systemu Zarządzania, opartego na wymaganiach normy ISO 22000:2018.
Planowanie Bezpieczeństwa Żywności
Opis organizacji szkolenia:
- Czas szkolenia: 1 dzień
- Szkolenie prowadzimy w formie zamkniętej, najczęściej w siedzibie Klienta lub w formie on-line z trenerem na wyłączność
- Trenerami szkolenia są doświadczeni praktycy, z obszaru zarządzania jakością w sektorze wojskowym
- Szkolenie składa się z części teoretycznej oraz warsztatowej
- Program szkolenia projektujemy indywidualnie, dopasowując go do potrzeb i możliwości Klienta
- Po szkoleniu każdy uczestnik otrzymuje certyfikat uczestnictwa w wersji papierowej lub elektronicznej (w zależności od życzenia), oraz materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej
Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji na temat szkolenia, dostępnych terminów szkoleniowych oraz cen.
Kluczowe Umiejętności
Planowanie
Bezpieczeństwa Żywności
Jeśli interesuje Państwa inne szkolenie z zakresu zarządzania bezpieczeństwem żywności, np. Pełnomocnik i audytor wewnętrzny ISO 22000:2018, prosimy o kontakt. Z przyjemnością przygotujemy dla Państwa inny rodzaj szkolenia.